0
Cremet jordskokkesuppe med mørksej, dild og  hasselnødder

Cremet jordskokkesuppe med mørksej, dild og hasselnødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Selleri, Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkerløgurtebouillon
1 min.
Suppen

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl jordskokkerne, pil løget og varm en gryde op ved middel varme. Man kan skære grøntsagerne i mindre stykker, hvis man ønsker kortere tilberedningstid.

Brun grøntsagerne i 1/2 spsk. olivenolie pr. person i 5 min. under omrøring. Jo mere man lader grøntsagerne karamellisere, des sødere bliver retten.

Hæld 2 dl vand pr. person over jordskokkerne sammen med bouillonen, kom låg på gryden og lad retten simre ca. 20 min til grøntsagerne er helt møre.

hasselnøddekerneroliesaltmørksejfilet uden skind
15 min.
Nødder og fisk

Rist hasselnødder på en tør pande under omrøring til de får en gylden farve og tag dem af varmen.

Kom fisken op i et fad og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader.

dild
25 min.
Dilden

Skyl dilden, afdryp den for vand og hak den groft.

citron
30 min.
Suppen

Blend suppen til en cremet konsistens og smag til med citronsaft og salt.

Hæld suppen op i skåle og kom fisken i og top med nødder og dild.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
22,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,9 g
Kulhydrat:
79,3 g
heraf sukkerarter:
11,6 g
Kostfibre:
9,1 g
Protein:
14,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?