Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl jordskokkerne, pil løget og varm en gryde op ved middel varme. Man kan skære grøntsagerne i mindre stykker, hvis man ønsker kortere tilberedningstid.
Brun grøntsagerne i 1/2 spsk. olivenolie pr. person i 5 min. under omrøring. Jo mere man lader grøntsagerne karamellisere, des sødere bliver retten.
Hæld 2 dl vand pr. person over jordskokkerne sammen med bouillonen, kom låg på gryden og lad retten simre ca. 20 min til grøntsagerne er helt møre.
Rist hasselnødder på en tør pande under omrøring til de får en gylden farve og tag dem af varmen.
Kom fisken op i et fad og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader.
Skyl dilden, afdryp den for vand og hak den groft.
Blend suppen til en cremet konsistens og smag til med citronsaft og salt.
Hæld suppen op i skåle og kom fisken i og top med nødder og dild.
Kundekommentarer ()