0
Jordskokkesuppe med sprøde Borlotti bønner og brød

Jordskokkesuppe med sprøde Borlotti bønner og brød

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Suppe

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

jordskokkergrøntsagsbouillonborlottibønnermelede kartoflerPiskeflødetimian
1 min.
Suppe

Tænd ovnen i god tid på 225 grader varmluft.

Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i tern.

Pil bladene af timianstilkene (gem stilkene til senere).

Sæt en stor gryde over på mellem varme med et godt skud olivenolie, og sautér timianblade (gem lidt til senere) og jordskokker i 2-3 min.

Tilsæt da de skrællede kartofler og halvdelen af de drænede bønner, og sautér igennem i yderligere 2-3 min.

Tilsæt bouillon og vand (ca. 2 dl pr. pers. du laver mad til), og lad det hele simre under låg i ca. 20 min., til det hele er mørt.

Kom fløde i, og kog op.

Blend suppen helt lind med en stavblender, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Justér evt. tykkelsen med lidt mere vand/bouillon. 

Fif: hvis du ønsker lidt mere dybde i smagen af suppen, kan du med fordel tilsætte lidt hønsebouillon.

borlottibønnerbaguettes
25 min.
Sprøde borlotti & brød

Skyl og tør de sidste borlotti bønner, bred dem ud på en bageplade med et par dråber olivenolie, timianstilke og lidt salt, og bag dem ved 225 grader i ca. 10-15 min., til de er gyldne og sprøde.

Lun brødet i 6-7 min. i ovnen lige før servering.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Servér brød på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften