0

Jordskoksalat med kandiserede valnødder og lun citron-smørsauce

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kom vand og sukker på en lille pande og lad det koge op. Kom valnødderne ved og lad dem simre til vandet er kogt væk og sukkeret sætter sig på valnødderne som hvide krystaller. Lad dem køle helt af og hak dem groft. Skræl jordskokkerne og snit dem i tynde skiver. Smelt smørret på en pande og rør citronskallen i. Smag til med citronsaft, salt og peber. Vend jordskokskiverne - og evt. fintstrimlet mynte - i til de alle er dækket med smørsaucen. Striml hjertesalaten fint og bred den ud på et fladt fad. Anret jordskokkerne ovenpå, høvl tynde flager parmesan henover og drys med de hakkede valnødder. Server straks til stegt fisk, kalv eller kylling.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?