0
Jordskoksuppe med bagt kulmule og dertil stegte marksvampe og estragon-citronolie

Jordskoksuppe med bagt kulmule og dertil stegte marksvampe og estragon-citronolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
estragonhvidløgcitron
1 min.
Estragon-citronolie:

Skyl estragon, ryst vandet af, og blend den med hakket hvidløg (brug halvdelen her), lidt citronskræl, salt, peber og 1-2 dl. af din bedste olivenolie. Blend, til du opnår en flot grøn homogen masse. 

jordskokkerzittauerløgspisekartoflerhvidløgcitron
5 min.
Jordskokkesuppe:

Skræl kartofler og jordskokker, skær dem i mindre stykker, og skyl dem grundigt. Hak løg og det sidste hvidløg fint, og sauter begge dele i lidt olie, uden at det tager farve. Tilsæt jordskokker og kartofler, og krydr med salt og peber. Dæk med vand, og tilsæt evt en bouillonterning, hvis du har det. Lad suppen simre i 15-20 min. Kom fløde på, kog op og sluk med det samme, det koger. Purér suppen i en blender eller med en stavblender, og kør den evt. igennem en sigte. Kog suppen op igen, og juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag suppen til med lidt citronsaft samt salt og sort peber.

brun mark-champignon
25 min.
Ristede svampe:

Rens svampene, og del dem i mindre stykker. Rist dem på en varm pande i lidt olie og smør, og krydr dem med salt og peber. Kom til sidst et par skefulde estragon-citronolie på svampene, og vend rundt.

kulmulefilet uden skind
30 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og vend dem med lidt fint salt på begge sider. Kom dem i et ovnfast fad smurt med lidt olie. Dryp lidt estragon-citronolie over, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 8-12 min.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Anret de stegte svampe over fisken, og dryp med det sidste estragon-citronolie.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?