0

Jordskoksuppe med hvidløgsristede østershatte, grønne bønner og semitørrede tomater (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Hak løget fint og sauter begge dele i lidt olie til det lige begynder at tage farve. Hæld hønsefond på, krydr med lidt salt og peber og lad suppen simre ca. 20 min. Rens imens svampene og riv dem i mundrette bidder.

Nip bønnerne og damp dem møre med sprødt bid i lidt letsaltet vand (min. 5-7 min.). Hæld vandet fra, lad dem dampe tørre. Snit bønnerne i 2 cm lange stykker med et meget skråt snit. Pil hvidløgene, hak dem helt fint og halver de semitørrede tomater. Varm lidt olie op på panden og rist først svampene let gyldne med salt og peber. Kom bønner og hvidløg ved og rist videre 5-7 min. Vend tomater i, varm igennem og smag til. Purer suppen helt glat med en stavblender, kom fløden ved og varm igennem. Smag til og kom suppen i 4 dybe tallerkener. Top med svampe-bønnesautéen og server straks med godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.