0
Jordskoksuppe med stegte markchampignons, bagt rødspætte og persilleolie

Jordskoksuppe med stegte markchampignons, bagt rødspætte og persilleolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

persillehvidløg
1 min.
Persilleolie:

Knug persillen fri for alt vand, og blend den med hakket hvidløg (brug halvdelen her), lidt citronskal, salt, peber og 1-2 dl af din bedste olivenolie. Blend, til du opnår en flot grøn homogen masse. Lad evt. olien dryppe igennem et kaffefilter.

jordskokkerzittauerløgspisekartoflerhvidløgcitron
5 min.
Jordskokkesuppe:

Skræl kartofler og jordskokker, skær dem i mindre stykker, og skyl dem grundigt. Hak løg og det sidste hvidløg fint, og sauter begge dele i lidt olie, uden at det tager farve. Tilsæt jordskokker og kartofler, og krydr med salt og peber. Dæk med vand og tilsæt gerne en bouillonterning eller lign (jeg bruger hønse eller grøntsags). Lad suppen simre i ca. 20 min. Kom fløde på, og kog op. Purér suppen i en blender eller med en stavblender, og kør den evt. igennem en sigte. Kog suppen op igen, og juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag suppen til med lidt citronsaft samt salt og sort peber.

brun mark-champignon
30 min.
Ristede svampe:

Rens svampene, og del dem i mindre stykker. Rist dem på en varm pande i lidt olie og smør, og krydr dem med salt og peber. Kom til sidst et par skefulde persilleolie på svampene, og vend rundt.

rødspættefilet
35 min.
Fisk:

Læg fileterne, der er foldet på langs, i et ovnfast fad smurt med lidt persilleolie. Dryp lidt persilleolie over, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 8 minutter.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv gerne lidt citronskal over til sidst! 

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?