0
Just-heat: Bankekød med kartoffelkompot & persillade

Just-heat: Bankekød med kartoffelkompot & persillade

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Til orientering om rettens farve: 

Vores Just Heat retter er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. V
i foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge hvis du har det lidt stramt med at abstrahere fra den lidt fesne farve retten har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-) 

Allergener:
Gluten, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bankekød
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

 

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000 W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000 W

Fif:

Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:

Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:

Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 minutter, til den er gennemvarm.

Kartofler i tern (forkogt)sødmælksmør
2 min.
Kartoffelkompot:

Kom de forkogte kartofler i en gryde med et passende låg. Kog dem op med mælken og en generøs klump smør under låg, og lad dem simre i 4-5 min. ved lav varme. Mos kartoflerne sammen med en ekstra klump koldt smør, og smag til med salt og peber. 

bredbladet persillehvidløg
10 min.
Persillade:

Skyl og hak persillen, og brug gerne lidt af stilkene også. Pil og hak hvidløg fint. Sauter hvidløg af på en pande i godt med olivenolie (ca. 1-2 spsk. pr. person du laver mad til), uden at de tager farve. Kom persillen på, og sauter den med i 10 sek. Tilsæt nu 1/2 spsk. god vineddike, pr. person du laver mad til (fx hvid- eller rødvinseddike), og kog igennem i 5 sek. Krydr med salt og peber.

20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top kartoffelkompotten med persillade. 

BEMÆRK: Vores Just Heat retter er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. Vi foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med at abstrahere fra den lidt fesne farve retten har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-) 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
627 kjl/150 kcal
Fedt:
9,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,5 g
Kulhydrat:
5,6 g
heraf sukkerarter:
2 g
Kostfibre:
0,8 g
Protein:
9,6 g
Salt:
0,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?