0
Just-heat: boeuf bourguignon med kartoffelmos rørt med Himmelbjergost

Just-heat: boeuf bourguignon med kartoffelmos rørt med Himmelbjergost

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
boeuf bourguignon
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

 

Microbølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000 W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000 W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs så går det hurtigere og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk: 
Tidsangivelserne er vejledende da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn - prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 minutter 
til den er gennemvarm.

sødmælkmelede kartoflerHimmelbjergost
2 min.
Kartoffelmos:

Skræl kartoflerne og del dem i mindre stykker. Kog dem møre i godt saltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dampe godt af. Kog mælken op med en generøs klat smør - efter devisen jo mere jo bedre (for smagen) men gør som I nu finder passende. Pres kartoflerne igennem en kartoffelpresser eller stamp dem  med en kartoffelmoser - har du ingen af de dele fungerer et almindeligt piskeris altså også glimrende. Pisk den varme mælk og smør ned i mosen sammen med den revede ost og smag til med godt med salt og peber. 

bredbladet persille
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drysset med masser af hakket persille.

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?