0
Team DK Just-heat: boeuf bourguignon med kartoffelmos rørt med persille

Team DK Just-heat: boeuf bourguignon med kartoffelmos rørt med persille

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
boeuf bourguignon
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

 

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000 W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000 W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 minutter, til den er gennemvarm.

Mini mælkmelede kartofler
2 min.
Kartoffelmos:

Skræl kartoflerne, og del dem i mindre stykker. Kog dem møre i godt saltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dampe godt af. Kog mælken op. Pres kartoflerne igennem en kartoffelpresser eller stamp dem med en kartoffelmoser. Har du ingen af de dele, fungerer et almindeligt piskeris altså også glimrende. Pisk den varme mælk ned i mosen sammen med hakket persille (brug halvdelen her, og gem den anden halvdel til anretning), og smag til med godt med salt og peber. 

20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med hakket persille.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4080 kjl/975 kcal
Fedt:
27,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
11,5 g
Kulhydrat:
126 g
heraf sukkerarter:
26,6 g
Kostfibre:
6,71 g
Protein:
44,2 g