Mikrobølgeovn:
Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:
Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W
Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W
Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W
Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W
Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.
Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.
VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!
Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.
Skyl og skræl/skrab kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand i 15-18 min. Hæld vandet fra, og lad dem dampe godt af. Knus kartoflerne let med en grydeske, og rør med generøse mængder godt smør eller olivenolie. Smag til med salt og peber, og vend til sidst finthakket persille i (gem lidt persille til anretningen).
Pil de yderste grimme blade af rosenkål, skær bunden af, og del dem i halve. Damp rosenkål i 2-3 min i lidt vand tilsat smør og salt. Ved med sort peber.
Som vist på billedet. Drys skyllet og hakket persille på retten.
Opskriften er oprindeligt lavet med broccoli, men er ændret til rosenkål fordi de i sæson. De smager himmelsk!
Kundekommentarer ()