Fordel fyldet i tortilla'erne, som rulles stramt. Kom dem i et ildfast fad. Riv ost over enchiladas, og bag dem i 10-12 min. i en 225 grader varm ovn.
Skyl koriander, og ryst den tør. Grovhak den øverste halvdel, og fintsnit den nederste inkl. det meste af stilkene.
Skræl og skyl gulerødder. Skyl kålen, fjern eventuelt de yderste blade, og skær stokken af. Snit kål og gulerødder i helt tynde strimler/tændstikker, og kom dem i en skål. Drys med lidt fint salt. Knug saltet godt ind sammen med grøntsagerne, og lad dem hvile i 5 minutter. Rør kål og gulerødder med lidt god eddike, sukker, peber og god olivenolie. Vend til sidst de fintsnittede korianderblade og stilke i.
Som vist på billedet. Drys med det sidste koriander.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Kommentarer og forslag til opskriften