0
Just-heat: grøntsagslasagne med parmesanstegt blomkål

Just-heat: grøntsagslasagne med parmesanstegt blomkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grøntsagslasagne
1 min.
Lasagne:

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. 

Fjern låget og den tynde plastfilm, der dækker bakken med lasagne - kasser begge dele. Drys lasagnen med et tyndt lag rasp, og kom et par små klumper smør ovenpå. Bag lasagnen på en bageplade (OBS. den må IKKE stå på en rist) i den forvarmede ovn i ca. 30-35 min., til lasagnen er gennembagt og gylden og sprød på toppen.

Har du god tid, kan du alternativt bage den ved 185 grader i ca. 45-50 min. Dette er min foretrukne metode. 

blomkålparmigiano reggiano (Parmesan)rødløghvidløg
35 min.
Parmesanstegt blomkål:

Soigner og del blomkålen i små mundrette bidder, og skyl dem grundigt i koldt vand. Pil og hak rødløg og hvidløg fint.

Varm en stor pande op til meget høj varme, så den ryger. Kom lidt olie på panden, og rist kålen hårdt af. Lad den gerne tage lidt farve, inden du vender rundt første gang. Kålen skal stege i 1-2 min., hvorefter der tilsættes et par klumper smør og de 2 typer hakkede løg, som ristes med i yderligere 2 min. Riv parmesan over, krydr med salt og sort peber, og smag til.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?