0
Just-heat: Pita med shakshuka & æg
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Shakshuka er en populær og klassisk nordafrikansk vegetarret, hvor hele hønseæg pocheres i en fyldig, krydret & smagfuld tomatsauce. 

Allergener:
Muskatnød, Gluten, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Shakshukaæg
0 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

Forvarm evt. ovnen til 225 grader varmluft.  

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W

Fif:

Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:

Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde: (anbefales til denne ret)
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

Æg:
Slå æggene ud i retten, og kom låg på. Lad nu æggene simre med under låg i 3-4 min., til de har sat sig, men blommen stadig er flydende.

bredbladet persille
5 min.
Persille:

Skyl, pluk og hak persillen.

pita / somun
12 min.
Pita:

Lun pitabrødene på en brødrister, eller varm dem i en 225-250 grader varm ovn i 2-3 min. Eller grill dem på en pande eller paninijern. 

bredbladet persille
15 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med det hakkede persille. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?