Shakshuka er en populær og klassisk nordafrikansk vegetarret, hvor hele hønseæg pocheres i en fyldig, krydret & smagfuld tomatsauce.
Forvarm evt. ovnen til 225 grader varmluft.
Mikrobølgeovn:
Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:
Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W
Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W
Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W
Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W
Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.
Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.
VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!
Gryde: (anbefales til denne ret)
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.
Æg:
Slå æggene ud i retten, og kom låg på. Lad nu æggene simre med under låg i 3-4 min., til de har sat sig, men blommen stadig er flydende.
Skyl, pluk og hak persillen.
Lun pitabrødene på en brødrister, eller varm dem i en 225-250 grader varm ovn i 2-3 min. Eller grill dem på en pande eller paninijern.
Som vist på billedet. Drys med det hakkede persille.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()