0
Just-heat: Pita med shakshuka & æg
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Shakshuka er en populær og klassisk nordafrikansk vegetarret, hvor hele hønseæg pocheres i en fyldig, krydret & smagfuld tomatsauce. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Shakshukaæg
0 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder

Forvarm evt. ovnen til 225 grader varmluft.  

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W

Fif:

Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:

Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde: (anbefales til denne ret)
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

Æg:
Slå æggene ud i retten, og kom låg på. Lad nu æggene simre med under låg i 3-4 min., til de har sat sig, men blommen stadig er flydende.

bredbladet persille
5 min.
Persille

Skyl, pluk og hak persillen.

pita / somun
12 min.
Pita

Lun pitabrødene på en brødrister, eller varm dem i en 225-250 grader varm ovn i 2-3 min. Eller grill dem på en pande eller paninijern. 

bredbladet persille
15 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med det hakkede persille. 

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?