0
Team DK Just-heat: indisk toor daal med friskbagte lyn "naan", yoghurt og koriander

Team DK Just-heat: indisk toor daal med friskbagte lyn "naan", yoghurt og koriander

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
daal
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

 

Microbølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000 W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000 W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs så går det hurtigere og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk: 
Tidsangivelserne er vejledende da output varierer en del fra mikrobølgeovn til microbølgeovn - prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 minutter 
til den er gennemvarm.

pizzadej - på surdej (Øko)naan krydderiblanding
2 min.
Lyn "naan":
Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den.
Rul hver dejkugle ud til lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord.
Bank overskydende mel af og pensel dejen med 1 spsk olie eller endnu bedre med lidt klaret/smeltet smør pr. person.
Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 2-3 min på hver side, vend gerne flere gange undervejs. Kom en lille klump frisk smør på hver af de nybagte naan som dermed smelter derpå mens du bager resten. Drys også med lidt godt flagesalt og lidt af naan krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte naan lune under et fugtigt viskestykke mens du bager de resterende brød.
OBS:
Hvis du ikke orker den lidt omfattende omend autentiske proces med at stege brødene på en pande, kan dejen også trykkes lidt flad (2-3 cm høj) på et melet bord - drysses med krydderier og bages i 20-25 minutter ved 175 grader.
15 min.
Anretning:

Som vist på billedet med yoghurt og koriander

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Naan krydderiblanding indeholder:

35% hel nigella
20% hel sesam
10% knust spidskommen
10% knuste gule sennepsfrø
10% Knuste korianderfrø
10% gurkemeje
5% chilipulver

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4077 kjl/975 kcal
Fedt:
28,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
20,6 g
Kulhydrat:
141 g
heraf sukkerarter:
10,8 g
Protein:
34,5 g