Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
Riv plastfolien af bakken med spyd. Sæt dem i ovnen i 8 min. Tag bakken ud, fordel saucen over kødbollerne, og vend spyddene med kødbollerne i den sovs, der nu ligger i bunden af bakken. Vend spyddene rundt et par gange, så de er sovset ind på alle sider. Lad dem glacere i yderligere 3-4 min. i ovnen.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande, til de begynder at poppe, og knus dem i en morter med lidt salt.
Som vist på billedet. Drys fintsnittet forårsløg & gomasio over retten.
Kommentarer og forslag til opskriften