Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
Riv plastfolien af bakken med spyd. Sæt dem i ovnen i 8 min. Tag bakken ud, fordel saucen over kødbollerne, og vend spyddene med kødbollerne i den sovs, der nu ligger i bunden af bakken. Vend spyddene rundt et par gange, så de er sovset ind på alle sider. Lad dem glacere i yderligere 3-4 min. i ovnen.
Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-). Men for nyligt fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller Jasminris efter denne metode! Tak Jesper!
Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande, til de begynder at poppe, og knus dem i en morter med lidt salt.
Som vist på billedet. Drys fintsnittet forårsløg & gomasio over retten.
Kundekommentarer ()