0
Team DK Just-heat: klassisk ungarsk okse-gullach med kartoffelmos og broccoli

Team DK Just-heat: klassisk ungarsk okse-gullach med kartoffelmos og broccoli

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
ungarsk gullasch
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

 

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000 W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000 W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 minutter, til den er gennemvarm.

minimælkmelede kartofler
2 min.
Kartoffelmos:

Sæt STRAKS en gryde med vand over at koge til kartoflerne.

Skræl imens kartoflerne, og del dem i små stykker. Skyl dem grundigt, og kog dem møre i det kogende vand. Hæld vandet fra, og lad dem dampe godt af. Kog mælken op med en spsk. smør pr. person. Pres kartoflerne igennem en kartoffelpresser, eller stamp dem med en kartoffelmoser. Har du ingen af de dele, fungerer et almindeligt piskeris altså også glimrende. Pisk den varme mælk med smør ned i mosen, og smag til med godt med salt og peber.

broccoli
12 min.
Broccoli:

Del broccoliet i buketter. Skær det gerne, så en del af stokken kommer med. Damp buketterne i lidt vand og smør tilsat salt i 2-3 minutter. Vend dem med sort peber.

15 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4051 kjl/968 kcal
Fedt:
30,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
15,7 g
Kulhydrat:
114 g
heraf sukkerarter:
19,4 g
Kostfibre:
14,1 g
Protein:
51,9 g