0
Skagenfood lasagne serveret med tomatsalat med Himmelbjerg Ost og basilikum

Skagenfood lasagne serveret med tomatsalat med Himmelbjerg Ost og basilikum

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
lasagnerasp
1 min.
Lasagne:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 

Fjern låget og den tynde plastfilm, der dækker bakken med lasagne - kassér begge dele. Drys lasagnen med et tyndt lag rasp, og kom et par små klumper smør ovenpå. Bag lasagnen på en bageplade (OBS. den må IKKE stå på en rist!) i den forvarmede ovn i ca. 25-35 min. (kernetemp. 75 grader), til lasagnen er gennembagt, gylden og sprød på toppen.

Har du god tid, kan du alternativt bage den ved 185 grader i ca. 45-50 min. - dette er min foretrukne metode. 

tomaterbasilikumrødløgHimmelbjergosthvidløg
5 min.
Tomatsalat:

Del tomaterne i mindre stykker, og kom dem i en skål med bred bund. Drys med lidt salt, sukker, sort peber samt en smule fintrevet hvidløg. Brug kun ca. 1/4 fed hvidløg pr. person, du laver mad til. Vend rundt, og dryp med lidt af din bedste olivenolie og evt. lidt god balsamico eller anden god eddike. Pluk og fordel basilikumblade, tern af osten og finthakket rødløg over salaten.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Pynt evt. med det sidste basilikum.

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?