0
Team DK Just heat: Marokkanske kødboller i krydret tomatsovs med spinat, couscous og za'atar

Team DK Just heat: Marokkanske kødboller i krydret tomatsovs med spinat, couscous og za'atar

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Marokkanske kødboller
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

 

Microbølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000 W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000 W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs så går det hurtigere og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk: 
Tidsangivelserne er vejledende da output varierer en del fra mikrobølgeovn til microbølgeovn - prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 minutter 
til den er gennemvarm.

babyspinat
2 min.
Spinat

Rib spinaten. Skyl den i to hold koldt vand og slyng den tør i en salatslynge.

babyspinatza'atarcouscous
3 min.
Couscous med za'atar & spinat :

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme – hæld kogende vand over, så det netop dækker og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 min Hæld eventuelt overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i det med en ske, og når det er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene, mens du tilfører za'atar.

Tilsæt saften og lidt af den gule skal fra citronen (skyllet og fintrevet!). Vend til sidst spinat i – og smag til med salt og peber.

15 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3968 kjl/948 kcal
Fedt:
31 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,61 g
Kulhydrat:
118 g
heraf sukkerarter:
9,76 g
Kostfibre:
8,73 g
Protein:
37,8 g