0
Just-heat + fisk: Cremet dahl med kokosmælk & grønne linser med spinat og naan og bagt mørksej

Just-heat + fisk: Cremet dahl med kokosmælk & grønne linser med spinat og naan og bagt mørksej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
cremet dahl med kokos & grønne linser
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W

Fif:

Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:

Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:

Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

pizzadej - på surdejnaan krydderiblanding
2 min.
Lyn "naan":
Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 min. før du skal bruge den.
Rul hver dejkugle ud til lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord.
Bank overskydende mel af, og pensl dejen med lidt olie eller endnu bedre med lidt klaret/smeltet smør.
Bag/steg brødene 1 ad gangen på en tør pande ved medium-høj varme i ca. 2-3 min. på hver side. Vend dem gerne flere gange undervejs. Kom en lille klump frisk smør på hver af de nybagte naan, så smørret smelter ned over brødet, mens du bager resten. Drys også med lidt god flagesalt og lidt af naan krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte naan lune under et fugtigt viskestykke, mens du bager de resterende brød.
OBS:
Hvis du ikke orker den lidt omfattende om end autentiske proces med at stege brødene på en pande, kan dejen også trykkes lidt flad (2-3 cm høj) på et melet bord, drysses med krydderier og bages i 20-25 min. ved 175 grader.
olivenolie, ekstra jomfrusmørmørksejfilet uden skind
5 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber. Kom fisken i et ovnfast fad smurt med lidt smør eller olie. Dryp også lidt olie over. Sæt fisken i en 175 grader varm ovn i 10-12 min.

babyspinat
10 min.
Spinat:

Skyl spinaten i 2 hold koldt vand. Dræn vandet fra, og slyng den tør i en salatslynge.

yoghurt naturelbabyspinat
15 min.
Anretning:

Kom den skyllede og tørrede spinat i en skål, og hæld den brandvarme Dahl over. Vent 1 min., og vend så rundt. Anret som vist på billedet, og top retten med yoghurt.

Server fisken ved siden af.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?