0
Just Heat + fisk: Enchiladas tortillas med chili sin carne og kålsalat samt bagt mørksej

Just Heat + fisk: Enchiladas tortillas med chili sin carne og kålsalat samt bagt mørksej

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
chili sin carneTortilla hvede wraps - bløde
1 min.
Enchiladas

Fordel fyldet i tortilla'erne, som rulles stramt. Kom dem i et ildfast fad. Riv ost over enchiladas, og bag dem i 10-12 minutter i en 225 grader varm ovn.

koriander
3 min.
Koriander:

Skyl koriander, og ryst den tør. Grovhak den øverste halvdel, og fintsnit den nederste inkl. det meste af stilkene. 

5 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og krydr dem på begge sider med salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad med pergament. Dryp med lidt olivenolie. Kom fisken i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, og bag den i 7-8 min.

korianderhvidkålgulerod
7 min.
Kålsalat:

Skræl og skyl gulerødder. Skyl kålen, fjern eventuelt de yderste blade, og skær stokken af. Snit kål og gulerødder i helt tynde strimler/tændstikker, og kom dem i en skål. Drys med lidt fint salt. Knug saltet godt ind sammen med grøntsagerne, og lad dem hvile i 5 minutter. Rør kål og gulerødder med lidt god eddike, sukker, peber og god olivenolie. Vend til sidst de fintsnittede korianderblade og stilke i. 

koriander
15 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med det sidste koriander. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?