0
Just-heat + fisk: Grøntsagskarry med kikærter og coleslaw og stegt kulmule

Just-heat + fisk: Grøntsagskarry med kikærter og coleslaw og stegt kulmule

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grøntsagskarry
2 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

 

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000 W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000 W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 minutter, til den er gennemvarm.

bredbladet persillehvidkålcoleslaw krydderiyoghurt naturelgulerod
5 min.
Coleslaw:

Kom fintsnittet kål og gulerødder i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug det hele godt sammen, og lad det hvile i 5 minutter. Rør den letsaltede kål og gulerødderne sammen med krydderiblanding og yoghurt, og smag til med salt, peber og lidt sukker. Lige før servering vendes hakket persille i. 

kulmulefilet med skind
10 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber kun på kødsiden, og steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.

15 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys evt. med lidt persille. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Coleslaw krydderi indeholder: Sellerirod, 50%, spidskommen 25%, havsalt 25%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?