0
Just-heat: Somun med keftedes - græske kødboller i krydret tomatsovs - med tzatziki

Just-heat: Somun med keftedes - græske kødboller i krydret tomatsovs - med tzatziki

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Keftedes er græske krydrede stegte kødboller serveret i en krydret tomatsovs.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Keftedes, græske kødboller i tomatsovs
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder

Ønsker du at varme pitabrødene i ovnen og ikke på en brødrister, så start med at tænde ovnen på 225-250 grader.

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W

Fif:

Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:

Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:

Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

agurkgræsk yoghurt, 10%tzatziki krydderihvidløg
2 min.
Tzatziki
Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern. Drys den revne agurk med lidt fint salt, og vend det rundt. Lad agurken stå og salte i 5 min. Pil og hak hvidløg rigtig fint. Rør hvidløg med yoghurt og tzatziki-krydderiblandingen, og smag til med salt, peber og en smule lys eddike. Knug den letsaltede agurk i hænderne, og vrid så meget væde ud af den som muligt. Vend agurken sammen med yoghurtdressingen. Spred tzatzikien ud på et fad, og dryp med god olivenolie. 
pita / somun
12 min.
Pita

Lun pitabrødene på en brødrister, eller varm dem i en 225-250 grader varm ovn i 2-3 min. 

15 min.
Anretning

Som vist på billedet. 

Bonusinfo

Tzatziki krydderi indeholder:
75% dildspidser, 15% hvidløgspulver, 10% tørret citronskal

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?