0
JUST HEAT Spaghetti med kødboller og tomatsalat med mozzarella

JUST HEAT Spaghetti med kødboller og tomatsalat med mozzarella

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

spaghetti, 50% fuldkornkødboller i tomatsauce
1 min.
Spaghetti og kødboller

1. Sæt vand over til pasta. Salt det gavmildt. 

2. Kom pasta i kogende, saltet vand og kog den al dente. CA. 10 minutter. Afdryp den men gem lidt kogevand. 

3. Fyld kødboller og tomatsauce i en stor, dyb pande. Lad det hele varme stille og roligt. 

4. Vend forsigtigt afdryppet pasta i panden med kødboller. Spæd med lidt kogevand og lad det varme sammen i 1-2 minutter. Smag til med salt og peber. 

hjertesalattomaterfrisk mozzarella
10 min.
Salat

5. Pluk imens salaten groft. Skær tomater og mozzarella i skiver. Anret det hele på et fad. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber og dryp evt. med en smule eddike. 

 

18 min.
Anretning

6. Anret pasta med kødboller og tomatsauce i dybe tallerkner. Servér med salat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.