Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
1. Sæt vand over til pasta. Salt det gavmildt.
2. Kom pasta i kogende, saltet vand og kog den al dente. CA. 10 minutter. Afdryp den men gem lidt kogevand.
3. Fyld kødboller og tomatsauce i en stor, dyb pande. LAd det hele varme stille og roligt.
4. Vend forsigtigt afdryppet pasta i panden med kødboller. Spæd med lidt kogevand og lad det varme sammen i 1-2 minutter. Smag til med salt og peber.
5. Pluk imens salaten groft. Skær tomater og mozzarella i skiver. Anret det hele på et fad. Dryp med olivenolie, krydr med salty og peber og dryp evt. med en smule eddike.
6. Anret pasta med kødboller og tomatsauce i dybe tallerkner. Servér med salat til.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Kommentarer og forslag til opskriften