Sæt en gryde med vand over at koge.
Skær bønnerne i små stykker, og lad dem koge 2-3 min.
Pil bladene fra kålen, og lad dem koge i ca. 30 sek.
Skær forårsløget stykker på ca. 1 cm.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på en bageplade, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Skær fisken i meget små stykker, eller hak den med en foodprocessor.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1 spsk. hvedemel pr. person, og lad det stege under omrøring i 1 min. Tilsæt fisk, forårsløg, bønner og fløde til retten, og lad den simre, indtil fløden begynder at blive tyk omkring fyldet.
Smag til med salt og peber.
Form kugler af blandingen på størrelse med et lille æg. Placér dem på hver sit kålblad. Fold dem sammen som en forårsrulle, og læg dem på et ildfast fad med en størrelse, så dolmerne ligger tæt.
Bag kåldolmerne i ca. 5 min., indtil de er gennemvarme.
Servér dolmerne med de bagte kartofler.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()