Næringsfordeling pr. person
Energi: 577 kcal
Fedt: 14,2g
Kulhydrat: 58,4g
Protein: 44,4g
Kostfibre: 15,3g
Krydr kyllingen med salt på begge sider og gem til senere.
Kom couscousen op i en skål og dæk den med kogende vand. Lad den trække under låg i ca. 10 min.
Herefter løsnes couscousen med en gaffel.
Varm en pande op ved høj varme. Skyl tomat og pil løget og hvidløg. Løget skal flækkes på midten. Når panden er varm tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Tomat, hvidløg og chili skal steges hele, mens løg steges på den flade side. Alle grøntsagerne må gerne få en mørk stegeflade. Hvidløget og chilien skal kun stege ca. 3 min, til det er gennemvarmt. Løg og tomat skal stege ca. 5 min.
Når grøntsagerne er kølet lidt af efter stegning, hakkes det hele groft til en salsa med en skarp kniv eller stavblender. Hæld salsaen i en skål (tilsæt chili lidt efter lidt, de kan være rigtig stærke) og smag til med salt.
Skyl kålen grundigt og afdryp for vand. Skær stokken af kålen og skil bladene fra hinanden. Halvdelen af bladene skal bruges som tacoskaller, så udvælg de bedste til formålet. Resten af kålen hakkes i ½ cm tynde strimler og krydres med salt.
Varm en pande op ved fuld middel styrke. Læg kyllingebrystet på panden med 1 tsk. olie pr. person og steg det i ca. 4 min på hver side, til det er gennemstegt. Lad det herefter hvile indtil servering, hvor det skæres i 1 cm tykke skiver og blandes med couscoussen, så saften fra kødet udnyttes.
Kåltacos kan bygges som man har lyst. Et forslag kunne være rækkefølgen: couscous og kød i bunden, salsa, creme frisk og toppes med et godt skud kål.
Kundekommentarer ()