0

Kalkunbryst i sennep og urterasp med asparges og forårsløg i skinkesvøb

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kalkun: Bland sennep, fløde og æggeblommer i en dyb tallerken og krydr med salt og peber. Hak krydderurterne fint og bland dem med raspen på en stor tallerken. Dup kødet tørt og del det i to lige store stykker. Vend hver ’steg’ først i mel og derefter i den flydende sennepsblanding. Lad det overskydende dryppe af og vend så i raspen til de er helt dækket. Læg kødet på køl og lad det hvile min. ½ time, men gerne natten over. Smelt en god klat smør på en pande og brun kødet på alle sider deri. Læg det i et ildfast fad og bag det færdigt ved 175°C i 15-20 min. alt efter tykkelse.

Grønt: Bræk den træede ende af aspargeserne og skyl dem godt. Rens forårsløgene og del dem på midten. Vend grøntsagerne med lidt olie, drys med salt og peber og opdel dem i 8 lige store bunker. Vikl en skive skinke om hvert bundt og læg dem på en bageplade med samlingen nedad. Bag dem ved 200°C i 12-15 min. til de er møre og baconen let sprød.

Server retten med masser af nye kogte kartofler og en smørklat eller en kold sauce af creme fraiche med krydderurter.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia