Kalkunruller: Riv skallen af citronen, hak hvidløgsfeddene fint og pluk bladene af timianen. Læg en skive skinke på hver skive kalkun og drys med timianblade, citronskal, hvidløg, salt og peber. Rul skiverne sammen og snør rullerne med kødsnor eller saml dem med en kødnål. Vend dem i halvdelen af melet og brun rullerne i smør og olie ved middel varme. Drys resten af melet over og rør godt rundt. Skru ned for varmen, tilsæt hvidvin og vand og lad det simre 20 min. – kom evt. lidt mere vand ved undervejs. Smag saucen til med salt og peber og vend hakket persille i lige inden servering.
Fennikel: Del fenniklerne i kvarte og vend dem i olie, salt og peber. Pres saften af citronen og kom det ved sammen med sukkeret. Bag dem ved 200°C i ca. 25 min. til de er gyldne og helt møre.
Server retten med små nye kartofler og en sprød grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften