0
Kalkunschnitzel med melonsalat, sumak og stegt cypriotisk Halloumi og nye kartofler (2 pers.)

Kalkunschnitzel med melonsalat, sumak og stegt cypriotisk Halloumi og nye kartofler (2 pers.)

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Dette er en fantastisk enkel ret med en utrolig frisk melonsalat - ikke mindst fordi sumak-krydderiet er dejligt syrligt og går ind og understøtter syrligheden i melonen samt det fede udtryk fra grillosten på bedste vis.

Melonsalat: Skær osten i ½ cm tykke skiver og steg dem på en varm pande i en smule olivenolie på begge sider til de er gyldne og sprøde. Skær melonen i mundrette stykker uden skal og kerner, og bland dem med finthakket mynte efter behag(gem lidt mynteblade til pynt). Riv limeskal (kun det grønne) i salaten og pres saften hen over sammen med et par spiseskefulde god olivenolie samt lidt salt og peber. Bland salaten sammen og pynt med ost, mynteblade, og drys med lidt sumak.

Kød: Krydr kødet med salt, peber samt lidt sumak - vend dem først i mel - dernæst i sammenpisket æg og til sidst i raspen. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg schnitzlerne på en mediumvarm pande i halvt neutral olie og halvt smør til de er gyldne og sprøde - det tager ca. 2 min. på hver side.

Kartofler: Skrab eller skrub de nye kartofler grundigt og kog dem i vand med godt med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en god klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys med masser af friskhakket persille og server straks - evt. med lidt godt salt oven på

Bonusinfo

Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?