Kalvegryde: Brun kalvekødet i ca. 2 min. i lidt smør/olie og tag det op, når det er godt brunet på alle sider. Steg champignonerne, der er skåret i kvarte, til de er gyldne - tilsæt finthakkede løg og hvidløg (gem halvdelen til kartoflerne) sammen med plukkede timianblade. Lad løg og urter sautere med et par minutter. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt karry (pas på ! Den er stærk!) og lad det riste igennem sammen med kød, svampe og løg - tilsæt nu 2 dl (300g kød) eller 4 dl (600g kød) vand sammen med cremefraiche, salt og peber. Lad retten simre ved svag varme, under låg i ca. 20 min. Tilsæt æble, der er skåret i både og kog retten uden låg i yderligere ca. 2-3 min. Smag retten til med salt og peber og evt. en smule sukker.
Knuste kartofler: Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt letsalatet vand i 18-20 minutter. Damp dem grundigt af og knus dem let med en grydeske. Rør med lidt god olivenolie eller smør og smag til med det sidste hakkede løg og skalotteløg samt salt og peber drys evt. det sidste timian på toppen.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kundekommentarer ()