0

Kalvebøffer i tomat med persille/hvidløgschampignoner og citronkartofler med timian

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne, skær dem i store klodser og læg dem i en skål. Riv skallen fra hele citronen ned i og pres saften af den halve citron henover. Pluk timianbladene og tilsæt dem sammen med olie, salt og peber og vend godt rundt. Bred kartoflerne ud på en bageplade og bag dem gyldne og møre i en 200 grader varm ovn i ca. 25 min.

Svampe: Soigner svampene og halver dem. Hak hele hvidløget fint - gem halvdelen til saucen. Hak også persillen fint. Rist svampene gyldne i lidt smør og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidløg og sauter ved middel varme til svampene er møre. Smag til med salt og peber og vend persillen i lige inden servering.

Kød: Hak løget fint og krydr bøfferne med salt og peber. Brun bøfferne i lidt olie til de er næsten møre (2-3 min. på hver side). Tag bøfferne af panden og hold dem varme under stanniol og et viskestykke mens du laver saucen på panden: Sauter løg og resten af hvidløget til de er klare. Tilsæt de flåede tomater og lad det simre til saucen er cremet. Smag til med sukker (1-2 tsk.), salt og peber.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften