0
Kalvecuvette fra Grambogård med svampesauce  og bønnesalat

Kalvecuvette fra Grambogård med svampesauce og bønnesalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fedtet på kalvecuvetten ridses og krydres med godt med groft salt. Sæt cuvetten i en forvarmet ovn på 225 grader til den er godt brunet, (ca. 20-25 min.). Skru ned for varmen til 160 grader C. og lad den stege i yderligere 15-20 min. Brug evt. et stegtermometer og stop når den når 56 grader i kernen. Tag stegen ud og lad den hvile under stanniol viskestykke i 20 minutter.

Vask/skræl kartoflerne grundigt og tør dem af. Kartoflerne halveres på den lange led og gnides grundigt ind i 4 spsk. olivenolie sammen med salt og peber. Læg kartoflerne på et ildfast fad med skærefladen opad. Sæt kartoflerne ind sammen med stegen. Men stegen trækker steges de færdige ved ca. 200 grader. Ved anretning drysses de bagte kartofler med hakket basilikum.

Svampesauce: Rens svampene og skær dem i skiver. Smørret smeltes i en gryde og finthakket skalotteløg og hvidløg sauteres heri til de er klare - tilsæt nu svampede og svits indtil de er gyldne. Tilsæt hvidvin og kog ind til det halve. Herefter tilsættes fløde lad den igen reducere til fløden omtrent er kogt ind til det halve og saucen begynder at få en cremet konsistens. Jævn evt. saucen med majsstivelse rørt ud i lidt kold mælk. Smag til med salt og peber.

Bønnesalat: Skær bacon i tern af 3 x mm og rist dem på en tør pande til de er gyldne og sprøde i min. 5-7 minutter, lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Snit rødløgene i fine stykker og skær cherrytomaterne i halve drys dem med lidt salt og sukker og lad dem gerne trække en halv times tid. Blancher bønnerne i kogende, let saltet vand et par minutter. Hæld vandet fra, og lad bønnerne dampe godt af i et dørslag. Lav en dressing af hvidvinseddike, 2 spsk. olivenolie, salt og peber og masser af revet parmesan, efter behag., og hæld den over rødløg, bacon og cherrytomat og bønner vend det hele sammen og smag til med salt og peber.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?