0
Kalvemørbrad med grønne & hvide asparges, dukkah og nye kartofler

Kalvemørbrad med grønne & hvide asparges, dukkah og nye kartofler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
2 min.
Asparges

Skræl de hvide asparges fra hoved mod rod - knæk den nederste træede del af og ret bunden til så den bliver lige.

Vurder om de grønne asparges (se video ovenover) skal skrælles på den nedreste 1/3 del

5 min.
Kartofler

Skrub eller skrab de nye kartofler. Kog dem i godt saltet vand i 12-15 minutter. Hæld vandet fra og damp dem tørre - kom en generøs klat smør og lidt god salt ved og ryst rundt - lad dem trække under låg til de skal spises. Drysses med hakket persille lige før servering.

10 min.
Kalvemørbrad

Åbn pakken, og dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr kødet på alle sider med groft salt. Varm en pande (eller en lille sauteause), der passer i størrelse, op til jævn til hård varme. Tilsæt lidt neutral olie eller klaret smør, og læg kødet på. Steg ved medium til hård varme, til kødet begynder at tage farve på den ene side. Vend og gentag på begge sider. Tilsæt et par klatter smør, samt evt. et par letknuste hele hvidløgsfed hvid du har det. Vend kødet og krydr med salt. Steg videre på den anden side, mens du ”drypsteger”  på toppen ved at tage stegesmør fra panden med en spiseske og hælde det over kødet. Fortsæt drypstegningen i ca. 2-3 min., hvorefter du krydrer med masser af sort peber. Jacob anbefaler at stege kødet medium/rare med en temperatur på ca. 57 grader i kernen, eller til du opnår din ønskede stegegrad. Lad kødet trække tildækket et lunt sted, mens du steger asparges.

15 min.
De soignerede grønne og hvide asparges steges på panden hvor du stegte kødet i halvt smør halvt olivenolie til de er gyldne og møre - krydres med salt. Lige før servering krydres med friskkværnet peber. NB. steg de hvide asparges i 2 minutter mere end de grønne.
20 min.
Anretning

Som vist - drys med dukkah

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?