0
Kalvefrikasse med nye gulerødder, ærter og blomkål (4 pers.)

Kalvefrikasse med nye gulerødder, ærter og blomkål (4 pers.)

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Frikasse: Kom kødet i en gryde og dæk det med koldt vand, så det står ca. 2 cm over kødet. Kog kødet op og skum så mange urenheder fra du kan. Tilsæt salt, kog op igen og skum endnu en gang. Kog nu stille og roligt under låg ved svag varme i ca. 25 min. Tag kødet op med en hulske. Sigt fonden og hæld den tilbage i gryden (gør den lige ren inden da der godt kan sidde lidt urenheder fra kødet på siderne). Hæld 2/3 af fløden på og kog saucen ind til ca. det halve. Lav en smørbolle* af lige dele smør og hvedemel og pisk den i saucen lidt efter lidt til du har en fin og cremet konsistens. Kog saucen igennem et par min. mens du pisker. Kom kødet tilbage i saucen. Skræl de små gulerødder med top, flæk dem evt. i 2-4 dele hvis de er tykke, og tilsæt dem i frikasseen sammen med små buketter af blomkål. Kog dem i saucen i 3-4 min. Det sidste minut tilsættes bælgede ærter. Kom nu det sidste fløde i og kog igennem i 30 sekunder. Smag retten til med salt og hvid peber.

Skyl, tør og skær estragon og halvdelen af persillen groft, drys i retten og rør rundt (gem lidt til at pynte med). Anret frikasseen i dybe tallerkener, eller servér direkte fra gryden med plukkede krydderurter på toppen. Server med de nye kartofler.

*Fif: I stedet for en smørbolle kan du også jævne saucen med lidt maizena udrørt i kold vand.

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme et par generøse klumper godt smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5-7 minutter under låg. Drys med resten af den friskhakkede persille, ryst rundt og server straks - evt. med lidt godt salt som fx Maldon eller Læsø oven på.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?