0
Kalvekotelet med imam bayaldi og salat (4 pers.)

Kalvekotelet med imam bayaldi og salat (4 pers.)

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Imam bayaldi betyder Imamen der besvimede og er en fantastisk ret med auberginer fra det tyrkiske køkken, som også er populær i Grækenland.

Kalvekoteletter: Krydr kødet på begge sider med lidt salt og peber. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande eller en grillpande) og steg kødet. Lad dem få en god karamellisering før du vender dem og steger dem på den anden side. Idet du vender, tilsætter du lidt hakket hvidløg til panden sammen med en lille klat smør og lader det bruse op. Tag kødet af panden når de er færdige (afhængig af hvordan du foretrækker dem) og lad dem trække tildækket i et par min.

Imam bayaldi: Pil og hak løg og hvidløg og sauter dem i en gryde i lidt olivenolie - uden de tager farve. Tilsæt hakkede tomater, krydderiblandingen samt lidt salt og sukker. Kog det ind til en tyk homogen masse, der ikke er for våd. Rør hakket persille og mynte i og smag til. Skær enderne af auberginen og del den i halve på langs. Lav tre én cm dybe snit ned i kødet både på langs og på tværs fra ende til anden. Varm ½ dl olivenolie i en stor pande til medium-høj varme. Læg auberginerne med skærefladen nedad på panden og steg dem forsigtigt indtil de er mørkegyldne. Krydr med salt og peber inden du vender og steger dem på skindsiden et par min. bagefter. Auberginerne har nu absorberet det meste af olien. Kom de ristede auberginer i et ovnfast fad og fordel tomatfyldet ovenpå dem. Drys med lidt sukker og citronsaft og dryp med lidt god olivenolie, hvorefter de bages i en 200 grader varm ovn i ca. 15-20 min.

Anretning: Server sammen med en lille skål salat vendt med lidt citronsaft og olivenolie.

Imam bayaldi - krydderiblanding fra ASA indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel. Alle ingredienser er økologiske.

Bonusinfo

Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?