Læg koteletterne på et skærebræt og skær forsigtigt en dyb lomme i hver.
Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter dem let gyldne i lidt olie. Pres kernerne ud af cherrytomaterne (henover vasken) og hak "skallen" groft. Kom dem på panden og sauter i yderligere 1-2 min. Hæld det hele i en skål og lad det køle lidt af.
Snit skinke og basilikumblade i strimler og rør det i løgblandingen sammen med revet ost og friskkværnet peber. Pres fyldet ind i lommerne på koteletterne og luk dem til med en kødnål eller tandstikker.
Kryddersalt: Hak rosmarinbladene og bland dem med revet citronskal, salt og peber.
Pensl koteletterne med olie og drys med kryddersaltet. Grill eller steg koteletterne i 4-6 min. på hver side til de er gyldne og fyldet har "sat" sig. Lad dem hvile tildækket i 5 min. inden servering.
Server sammen med bagte kartofler eller kartoffelbåde, grillede asparges og ristede champignoner vendt med hvidløg og persille samt godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften