0

Kalvekoteletter med fyldte auberginer, små kartoffelgratiner og pesto

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartoffel: Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pisk 1 æg, fløde, salt og peber sammen og rør ost og kartofler i. Smør 4 små ovnfaste portionsskåle med olie og fordel kartoffelmassen deri. Bag dem i ca. 25 min. i en 175 grader varm ovn (til de er gyldne og møre).

Aubergine: Halver auberginerne på langs og udhul dem forsigtigt. Hak indmaden fra auberginerne og løget fint og sauter det mørt i lidt olie. Rør det sammen med hakkede ristede mandler, 2 æg, smuldret feta, timianblade, salt og peber til en ensartet masse. Fordel massen i de udhulede auberginer og bag dem sammen med kartoflerne i ca. 20 min. (til de er gyldne og auberginerne møre).

Pesto: Læg den rensede persille i en foodprocessor sammen med pistacienødder, parmesan, citronsaft og hvidløg og hak det groft. Tilsæt ½ dl olie, krydr med salt og peber og kør det til en lind, men let grov pesto.

Kød: Krydr koteletterne med salt og peber og steg dem møre og gyldne på en pande i lidt olie i 3-4 min. på hver side (afhængig af tykkelse).

Server sammen med en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.