0

Kalveschnitzel med parmaskinke og salvie, salat Caprese og cremet hvidvinssauce

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Skær tomater og mozzarella i store tern, anret dem i et fad og krydr med salt og peber. Riv basilikummen henover og dryp med pestoen.

Schnitzel: Dup schnitzlerne tørre på begge sider og krydr med salt og peber. Læg 2 blade salvie og dernæst en skive parmaskinke på hvert stykke kød og fæst det med tandstikker. Steg dem gyldne i olivenolie, 3-4 min. på hver side og hold dem varme – panden bruges videre til saucen.

Sauce: Skær champignonerne i skiver og skær de soltørrede tomater i strimler. Sauter champignonerne på panden til væden er fordampet, kom tomater, kapers og hvidvin ved og kog ned til det halve. Rør fløden med maizena og hæld det på panden. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber.

Server fx små råstegte kartoffeltern og en god grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.