0
Kalvesteaks med saltbagt selleri, Vesterhavsost, karamelliseret hvidløg og grønkål

Kalvesteaks med saltbagt selleri, Vesterhavsost, karamelliseret hvidløg og grønkål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Saltbagte selleri (hvis du har god tid): Skyl sellerien grundigt og læg den i et ovnfast fad. Dæk med salt og bag den i en 200 grader varm ovn i 2-2½ time. Fjern saltet, skær skrællen af sellerien og del det saftige kød i mundrette stykker.

Selleri (hvis det skal gå lidt hurtigere): Skræl sellerien og del den i 8-10 "både". Skyl dem grundigt og læg dem i en bredbundet gryde med en god klat smør og 1 dl vand. Krydr med salt og lidt sukker (i forholdet 1 til 2) og kog under låg til vandet næsten er fordampet (8-10 min.). Fjern låget og lad selleri glasere i det tilbageværende smør.

Kartofler: Skrab/skrub de små kartofler og kog dem i vand med salt i ca. 15-18 min. til de er møre. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg og krydr med lidt godt salt. Vend med hakket persille.

Grønkål med karamelliseret hvidløg: Rib grønkål og skyl det grundigt i 2 hold kold vand – dræn det. Pil hvidløg (gem 1-2 fed til kødet!) og skær dem i 2 mm tykke skiver. Kom rigeligt god olivenolie på en pande og varm op til medium varme – kom hvidløg på og rist stille og roligt til de er gyldne og sprøde uden at branke – krydr med lidt salt og kom selleri og grønkål på – sving rundt med det samme og rist med i 2-3 minutter – kom gerne en lille klat smør ved og krydr det hele med salt og masser af frisk knust sort peber. Riv til sidst 2/3 af vesterhavsosten i og vend rundt og server straks!

Kalvesteaks: Krydr kødet på begge sider med lidt salt og peber. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande eller en grillpande) og steg kødet. Lad dem få en god karamellisering før du vender dem og steger dem på den anden side. Idet du vender, tilsætter du lidt hakket hvidløg til panden sammen med en lille klat smør og lader det bruse op. Tag kødet af panden, når de er færdige (afhængig af hvordan du foretrækker dem) og server straks.

Anretning: Som vist på billedet – riv det sidste Vesterhavsost over og server med de kogte kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?