Nulstil dit kodeord



×

Kanin-tagine med safran, oliven, tomat og citron

Fremgangsmåde

Del kaninlårene i over og underlår og kom dem i en frysepose sammen med 2 slags paprika og Piment d’Espelette samt salt og peber - ryst grundigt sammen og lad dem marinere et par timer (gerne natten over).
Brun kaninstykkerne grundigt af på en pande i neutral olie og kom dem over i taginen sammen med halve skrællede kartofler, hele pillede skalotteløg, groft udskårede tomater, safran, timian, hele pillede hvidløgsfed, oliven samt æblemost. Kom låg på taginen og steg i ovnen ved 150 grader i 90 minutter.
Ved anretning drysses hakket persille over samt revet citronskal (KUN det gule)

Server med godt brød til at suge den himmelske sauce op med - og en grøn salat.

Fif:
Har du ikke en tagine kan retten snildt laves i en gammeldags stegeso - eller alternativt i en bradepande hvor kødet dækkes af pergamentpapir og dernæst stanniol.

Om Kaniner:
Kaninen var i mange år af franskmændene anset for ’portnermad’. Men som en anden bastillestormer har kaninen med sit delikate, lyse, magre kød og sin milde smag i løbet af de seneste årtier tilkæmpet sig sin velfortjente plads i gourmetkøkkener verden over. Kaninen som spises meget i Sydeuropa vinder heldigvis også indpas på de danske middagsborde.
Kødet er lyst, magert, meget nærende og saftigt og kan ved første øjekast minde lidt om kyllingekød, men i struktur minder det mere om kalvekød.
Kaninkød egner sig godt til kraftig krydring, tilsæt gerne hvidløg, krydderurter såsom timian, rosmarin, og salvie. Marinering i eddike eller dijonsennep er også lækkert. Kaninkød er også velegnet til grill. Du kan evt. vikle skiver af pancetta omkring kødet for at beskytte det.

Ingredienser

pers.
  • 6 stk hele kaninlår (ca 1,5 kg)
  • 6 stk store modne tomater
  • 125 g grønne oliven
  • 1 stk økologisk citron
  • 750 g små kartofler
  • 24 stk små skalotteløg
  • 8 fed hvidløg
  • 1 g safran
  • 3 dl æblemost
  • 2 spsk sød paprika
  • 0,5 tsk piment d'espelette (spansk paprika)
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 5 kviste timian
  • 5 kviste bredbladet persille
  • · olie til stegning
  • · salt og peber

Tilføj kommentar

0kundekommentarer

Din bedømmelse

Angiv venligst en bedømmelse
Indsend bedømmelse