0
Kanin-tagine med safran, oliven, tomat og citron

Kanin-tagine med safran, oliven, tomat og citron

Hovedingrediens:
Kanin
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
2 t
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Om Kaniner: Kaninen var i mange år af franskmændene anset for ’portnermad’. Men som en anden bastillestormer har kaninen med sit delikate, lyse, magre kød og sin milde smag i løbet af de seneste årtier tilkæmpet sig sin velfortjente plads i gourmetkøkkener verden over. Kaninen som spises meget i Sydeuropa vinder heldigvis også indpas på de danske middagsborde. Kødet er lyst, magert, meget nærende og saftigt og kan ved første øjekast minde lidt om kyllingekød, men i struktur minder det mere om kalvekød. Kaninkød egner sig godt til kraftig krydring, tilsæt gerne hvidløg, krydderurter såsom timian, rosmarin, og salvie. Marinering i eddike eller dijonsennep er også lækkert. Kaninkød er også velegnet til grill. Du kan evt. vikle skiver af pancetta omkring kødet for at beskytte det.

Fremgangsmåde

Del kaninlårene i over og underlår og kom dem i en frysepose sammen med 2 slags paprika og Piment d’Espelette samt salt og peber - ryst grundigt sammen og lad dem marinere et par timer (gerne natten over).

Brun kaninstykkerne grundigt af på en pande i neutral olie og kom dem over i taginen sammen med halve skrællede kartofler, hele pillede skalotteløg, groft udskårede tomater, safran, timian, hele pillede hvidløgsfed, oliven samt æblemost. Kom låg på taginen og steg i ovnen ved 150 grader i 90 minutter.

Ved anretning drysses hakket persille over samt revet citronskal (KUN det gule)

Server med godt brød til at suge den himmelske sauce op med - og en grøn salat.

Fif:

Har du ikke en tagine kan retten snildt laves i en gammeldags stegeso - eller alternativt i en bradepande hvor kødet dækkes af pergamentpapir og dernæst stanniol.

 

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Piment Espelette er det eneste AOC/DOP certificerede krydderi i Frankrig og har noget nær kultstatus i gourmet verdenen. Det er en ekstremt elegant, pikant og middelstærk paprika i flager med letrøget note, som produceres i den franske del af Baskerlandet i det sydlige Frankrig tæt ved Pyrenæerne. Det er en semi-mild chili, der svarer til en middelstærk paprika i flager. Piment d'Espelette har noter af røg, og er et populært krydderi i det franske og nordspanske køkken.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?