Nulstil dit kodeord×
×
Kanin-tagine med safran, oliven, tomat og citron

Kanin-tagine med safran, oliven, tomat og citron

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
 • Hovedingrediens:
  Lam
 • Sæson:
  Forår, Efterår, Sommer, Vinter
 • Tilberedningstid:
  30 minutter
 • Opskriftstype:
  -
 • Brugerbedømmelser:
  0 stjerner
  0

Ingredienser

Fremgangsmåde

 • Del kaninlårene i over og underlår og kom dem i en frysepose sammen med 2 slags paprika og Piment d’Espelette samt salt og peber - ryst grundigt sammen og lad dem marinere et par timer (gerne natten over).

  Brun kaninstykkerne grundigt af på en pande i neutral olie og kom dem over i taginen sammen med halve skrællede kartofler, hele pillede skalotteløg, groft udskårede tomater, safran, timian, hele pillede hvidløgsfed, oliven samt æblemost. Kom låg på taginen og steg i ovnen ved 150 grader i 90 minutter.

  Ved anretning drysses hakket persille over samt revet citronskal (KUN det gule)

  Server med godt brød til at suge den himmelske sauce op med - og en grøn salat.

  Fif:

  Har du ikke en tagine kan retten snildt laves i en gammeldags stegeso - eller alternativt i en bradepande hvor kødet dækkes af pergamentpapir og dernæst stanniol.

  Om Kaniner:

  Kaninen var i mange år af franskmændene anset for ’portnermad’. Men som en anden bastillestormer har kaninen med sit delikate, lyse, magre kød og sin milde smag i løbet af de seneste årtier tilkæmpet sig sin velfortjente plads i gourmetkøkkener verden over. Kaninen som spises meget i Sydeuropa vinder heldigvis også indpas på de danske middagsborde.

  Kødet er lyst, magert, meget nærende og saftigt og kan ved første øjekast minde lidt om kyllingekød, men i struktur minder det mere om kalvekød.

  Kaninkød egner sig godt til kraftig krydring, tilsæt gerne hvidløg, krydderurter såsom timian, rosmarin, og salvie. Marinering i eddike eller dijonsennep er også lækkert. Kaninkød er også velegnet til grill. Du kan evt. vikle skiver af pancetta omkring kødet for at beskytte det.

 • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Krabbekløer

Juhu, så er der igen friske krabbekløer direkte fra auktionen i Strandby. Men det er dog stadig i små mængder. Helt friske krabbekløer direkte fra auk...

Pris fra
269,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Lakseside

Lakseside fra norsk opdræt af den bedste kvalitet og i den højeste trim.

Pris fra
219,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse