0
Kantarel toast med pocherede æg

Kantarel toast med pocherede æg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Kantareller (Cantharellus cibariuser en yderst populær spisesvamp, og den er meget eftertragtet blandt svampejægere som indsamler dem i de danske skove fra starten af juni til først i november. Skagenfoods kantareller er som regel importeret fra Värmlandsskovene i Sverige. Her i Danmark kan kantareller findes i de fleste løv- og nåleskove.

Fremgangsmåde

Toast: Smelt 50 g smør på en pande og steg brødet til det er sprødt og gyldent på begge sider.

Kom dem på lidt fedtsugende papir og hold dem lune til de skal serveres.

Kantarelstuvning: Rens kantareller ved at skære den nederste bund af hvis der sidder jord på den. Børst kantarellerne rene med en tør pensel eller skyl dem i 2 hold koldt vand hvis der er meget beskidte. Lad dem tørre på et viskestykke et par timer hvis de skylles i vand. Del evt. store kantareller i 2-4 stykker.

Kom kantarellerne på en meget varm tør pande og steg dem lidt. Tilsæt 75 g smør i små klumper og steg videre et par minutter. Tilsæt nu finthakket skalotteløg, hvidløg og piskefløde og lad det koge ind til det begynder at blive cremet. Smag kantarelstuvningen til med et par dråber citronsaft, salt, peber og grofthakket persille.

Anretning: Anret 3-4 spiseskefulde svampestuvning - ovenpå de de lune toast.

Fif: server evt. retten med et pocheret æg på toppen af hver toast.

Pocheret æg: Slå æggene ud i 4 kopper/skåle og hæld forsigtigt det overskydende og letflydende vand fra æggene. Kog 2 liter vand op med 2 tsk. salt og 2 spsk. hvidvinseddike og skru ned så det netop simrer. Pisk i vandet med et piskeris så der dannes en kraftig strømhvirvel. Hæld nu æggene i ét ad gangen lige efter hinanden. G-kraften fra strømhvirvlen gør at hviden samles om blommen og æggene slynges ud til siden. Samtidigt vil det overskydende proteinholdige vand koagulere og samles i midten af gryden. Lad æggene simre lige under kogepunktet i ca. 3-4 minutter og løft dem derefter forsigtigt op med en hulske og dryp dem af på lidt køkkenrulle. Krydr hvert æg med god flagesalt og sort peber fra kværn.

Der kan også bruges blødkogte æg.

Hvad med også at prøve?

Øko Færdigretter - Klassikerne

Wooden Spoon laver smagsfyldte HEAT middagsretter på glas, som et godt og sundt alternativ i den travle hverdag. Wooden Spoon benytter henkogning hvilket giver lang holdbarhed.

436 kr. Inkl. fragt
Se mere

GRØD Instantgrød

Instantgrød fra GRØD er et hurtigt og nemt alternativ til en sund og velsmagende morgenmad. Findes i 4 varianter.

144 kr. Inkl. fragt
Se mere

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?