0

Karamelliseret aubergine med tomat og bønner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær auberginen i mellemstore tern og vend dem med sukker, lidt olie, salt og peber. Bred dem ud i ét lag på en bageplade og bag dem ved 225°C i ca. 10 min. til de er gyldne og møre. Nip imens bønnerne, skær dem i 1 cm brede stykker med skrå snit og giv dem et opkog i letsaltet vand. Skær tomaterne i 1 x 1 cm tern og vend dem sammen med aubergine, bønner, citronsaft, lidt olie, salt, peber og hakket persille. Smag til og server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.