0
Karbonade med stegt grønkål, sennepssauce og kartofler

Karbonade med stegt grønkål, sennepssauce og kartofler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skær kartoflerne i grove både. Bred dem ud på en bageplade, dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Bag kartoflerne i ca. 25 min., til de er møre og har taget farve.

fløde 38% (piskefløde)dijon sennep
5 min.
Lav saucen

Kom fløden op i en lille gryde, og kog den lidt ind. Kom sennepen op i fløden, og smag til med salt og godt med friskkværnet peber.

skålblommergrønkålbladselleribredbladet persille
10 min.
Lav salaten

Kom kålen op i en gryde med lidt vand, så det lige dækker bunden og lidt salt. Damp kålen i 2-3 min. under låg. Dræn så vandet grundigt fra gryden, tilsæt et par dråber olivenolie og vend olien rundt i kålen.

Hak persillen fint, både stilke og blade. Skyl bladselleri og blommer. Skær bladselleri i tynde skiver og blommer i små både.

Bland grønkål, blommer, bladselleri og persille sammen til en salat i en skål.

hakket kalv & flæsk
20 min.
Steg karbonaden

Rør kødet sammen med salt og lidt friskkværnet sort peber. 

Form ovale karbonader, og steg dem stille og roligt på en pande i olie i 3-4 min. på hver side.

30 min.
Anretning

Anret kartofler, salat og karbonade på en tallerken. Kom saucen over karbonaden til sidst.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.