Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl evt. kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand. Lad dem dryppe af, og vend med lidt smør.
Snit kålen fint, kom den i en gryde, og tilsæt 1 dl vand og 10 g smør pr. pers., du laver mad til.
Kog ved svag varme og under låg i ca. 10-15 min., til kålen er godt mør.
Kom kålen i en sigte med en skål under (du skal bruge væden til sovsen).
Lav en opbagning af ca. 15 g smør og 15 g mel pr. pers., du laver mad til, i den gryde, hvor du kogte kålen.
Bag den godt igennem, tilsæt kogevandet fra kålen, kog godt igennem, tilsæt fløden, og kog godt igennem igen - Pas på det ikke brænder på!
Kom kål i, kog igennem, og smag til med salt og masser af sort peber.
Skræl rødbeder, og skær dem i tynde strimler på et mandolinjern, eller riv dem på et rivejern. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af.
Vend med god eddike (f.eks balsamico), lidt honning/sukker samt godt med salt og peber, og vend til sidst lidt af det hakkede persille i.
Rør kødet med lidt salt og peber, evt. 1/2 æg pr. pers. du laver mad til samt en smule mælk og 1-2 spsk. rasp.
Form kødet til bøffer, og krydr med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde), og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet.
Steg på begge sider på en varm pande i rigeligt neutral olie og godt med smør, til de er gyldne, netop gennemstegte og sprøde. Drys med god salt.
Som vist på billedet. Drys med hakket persille. Servér med råsyltede rødbeder til.
Kundekommentarer ()