0
Karbonader med løg og gulerødder samt kartofler i sennepsfløde

Karbonader med løg og gulerødder samt kartofler i sennepsfløde

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Sennep, Fløde, Mælk, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerfløde 38% (piskefløde)grov Dijon sennepbredbladet persille
1 min.
Kartofler i sennepsfløde

Skrab/skrub/skræl kartoflerne, og skær dem i 3-4 mm. tykke skiver. Kom de skårne kartofler i en bredbundet gryde, og kom 1/2 dl. vand, en generøs klat smør og salt ved. Lad dem koge under låg i 6-8 min. ved svag varme, til næsten alt vandet er fordampet. Tag låget af kartoflerne, og lad dem dampe tørre for vand. Kom fløde på kartoflerne, og kog ind til en let cremet konsistens. Smag saucen til med sennep, salt og peber. Vend til sidst plukket og hakket persille i, og smag til med salt og peber.

løggulerødder
10 min.
Løg & gulerødder

Del løgene i 2 eller 4 stykker afhængig af størrelse. Skræl gulerødderne, og flæk dem på langs, hvis de er tykke. Mens du steger karbonaderne, tilsættes løg og gulerødder til panden, og de steges med i 4-5 min., til de er let møre og har fået lækker karamellisering. Er der ikke plads på panden, må du stege dem efter karbonaderne, og holde disse lune imens. 

hakket grisekødraspæghvedemel
20 min.
Karbonader

Rør kødet sejt med salt. Krydr med peber, og rør med 1/5 af raspen samt evt. 1 æg pr. 280g kød. Form kødet til runde bøffer, og hak dem let med en kniv, ligesom du ville lave en hakkebøf. Pisk 1 æg sammen i en dyb tallerken. Hvis du ikke har et æg, kan du snildt bruge en lille sjat mælk eller fløde i stedet. Bland det sidste rasp med fint salt og friskkværnet sort peber i en anden dyb tallerken. Vend karbonaderne i mel, dernæst i det piskede æg og til sidst i rasp. Tryk raspen godt fast, og sørg for også at rulle siderne i raspen.

Steg karbonaderne ved jævn varme i rigeligt smør (evt. tilsat lidt neutral olie) i 2-3 min., til de er gyldne på den ene side. Kom lidt frisk smør på panden, og lad det bruse op. Vend karbonaderne, og steg dem ved jævn varme i 4-5 min. på den anden side. Krydr igen med lidt salt og peber.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?