Marinering: Rør karry, presset hvidløg og timian med olie, salt og peber. Gnid kødet godt ind i blandingen og lad dem marinere ved stuetemperatur i 15 min. (eller på køl i 1 time).
Biksemad: Skrub kartoflerne godt, skræl rodfrugterne (vælg ikke rødbeder) og pil løgene. Skær alle grøntsagerne i tern på ca. 1 cm. Sauter først kartofler og rodfrugter i olie 7-8 min. uden de tager farve. Tilsæt løg, salt og peber, skru lidt op for varmen og rist det hele til grøntsagerne er møre med bid. Anret det i et stort fad.
Kød/æg: Steg koteletterne møre og gyldne på en pande i lidt olie, 2-4 min. på hver side. Tag kødet af panden, hæld lidt olie og 1 dl vand på og lad det lige bruse af. Slå æggene ud på panden og spejl dem ved lav varme.
Anretning: Klip purløget fint og skær rødbederne i tern. Læg koteletterne ovenpå biksemaden, top med spejlæggene og drys med purløg. Server rødbeder, ketchup, engelsk sauce og sennep som tilbehør.
Giv gerne en sprød grøn salat, kernerugbrød og koldt smør til.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)
Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.
Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/
Kommentarer og forslag til opskriften