0

Karrystegt kyllingebryst på frisk pasta med jordskokker, spinat og flødeost

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pasta: Skrub jordskokkerne grundigt og skær dem i ½ cm tykke skiver. Skyl spinaten godt, fjern de grove stilke og slyng bladene tørre. Hak hvidløgene fint og snit rødløget i tynde både. Rist jordskokkerne i hed olie til de har taget en fin gylden farve, lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys med groft salt. Sauter rødløg og hvidløg i lidt olie i en kasserolle uden de tager farve. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen. Rør fløden i, krydr med salt og peber og lad det koge ind til en let cremet sauce. Kog imens pastaen al dente i letsaltet vand. Rør flødeosten i saucen og smag til. Vend pasta, jordskokker, spinat/flødesauce og parmesanost sammen og smag til. Server straks.

Kylling: Rør karry og 3 spsk. olie sammen med et godt nip salt og lad det trække i 10 min. Dup kødet tørt, bank stykkerne mellem 2 stykker film til de har en jævn tykkelse på ca. 1 cm og gnid dem med karryolien. De må meget gerne marinere i 20 min. Varm lidt ekstra olie op på en pande og steg dem møre og gyldne ved middel varme (3-4 min. på hver side).

Server sammen med godt groft brød og en fyldig grøn salat, fx med ærter, asparges og rødløg.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?