0

Karrystegt mørksej med basilikumsalat

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Basilikumsalat:

150 g blomkål

75 g blegselleri

15 g olivenolie

2,5 spsk. hakkede basilikumblade

100 g DDV yoghurt

peber og havsalt

Basilikumsalat: Skær blomkålen i små buketter. Kog dem i vand i 1-2 minutter, tag dem op og afkøl dem. Snit blegsellerien meget fint. Blend olivenolie sammen med hakkede basilikumblade og yoghurt. Smag til med peber og havsalt og tilsæt blomkålsbuketterne og blegsellerien. Lad salaten trække i ca. ½ time inden den serveres.

Fisk: Bland hvedemel, karry og havsalt. Vend fisken i blandingen så den er dækket på alle sider. Varm fedtstoffet op på panden og steg fisken gylden på begge sider ved middel varme. Afhængig af fiskens tykkelse skal den have ca. 4-5 minutter på hver side.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær