0

Kartoffel-broccoligratin med blå ost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i letsaltet vand. Del broccolitoppen i buketter, skræl stokken og skær den i grove tern. Kom broccolien ned til kartoflerne 5 min. før endt kogetid og kog dem med. Dræn godt og damp det sidste væde af. Smelt imens smørret, rør mel og sennepspulver i og tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning.

Tag gryden af varmen, rør osten i og smag til. Vend kartofler og broccoli i saucen, hæld massen i et ildfast fad og drys raspen over.

Dryp med olien og bag det i ca. 10 min. ved 225°C til overfladen er gylden og sprød. Server til fjerkræ eller kød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Grov Fiskesennep indeholder:

65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje