0

Kartoffel-porresuppe med ristet bacon, purløg og trøffelolie (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Rens porrerne, snit dem i ringe og rens dem godt. Pil og hak løg og hvidløg groft. Smelt smørret i en gryde og kom alle grøntsagerne i. Sauter dem 3-5 min. uden at de tager farve og hæld fonden over. Læg låg på og lad simre til grøntsagerne er helt møre -ca. 20 min. Rist imens baconternene sprøde og læg dem på fedtsugende papir. Blend suppen helt glat og kom fløden ved. Sæt igen gryden over blusset og varm forsigtigt op uden at det koger. Anret suppen i dybe tallerkener, drys med bacon og klippet purløg og dryp med trøffelolien. Server straks med godt groft brød eller tynde sprødristede rugbrødsskiver til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.