0

Kartoffel-porresuppe med ristet bacon, purløg og trøffelolie (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Rens porrerne, snit dem i ringe og rens dem godt. Pil og hak løg og hvidløg groft. Smelt smørret i en gryde og kom alle grøntsagerne i. Sauter dem 3-5 min. uden at de tager farve og hæld fonden over. Læg låg på og lad simre til grøntsagerne er helt møre -ca. 20 min. Rist imens baconternene sprøde og læg dem på fedtsugende papir. Blend suppen helt glat og kom fløden ved. Sæt igen gryden over blusset og varm forsigtigt op uden at det koger. Anret suppen i dybe tallerkener, drys med bacon og klippet purløg og dryp med trøffelolien. Server straks med godt groft brød eller tynde sprødristede rugbrødsskiver til.

Kommentarer og forslag til opskriften