0

Kartoffelbagt mørksej på bund af rødløg og porrer med kaperssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande.

Husk dog at tage låget af, da det ikke tåler varme.

Fisk, kartoffelmos og grønt varmes i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter, efter 10 min røres rundt i kartoffelmosen og grønten. Kog saucen op i en lille gryde.

Tjek at det hele er gennemvarmet, før du fordeler det på tallerknerne og serverer.

Velbekomme!

Ingredienser til 2 pers./4 pers.:

Fisk: Mørksejfilet. Nettovægt: ca. 300 g/600 g.

Kartoffelmos: Kartofler, smør, piskefløde, hvidløg, persille, salt og peber. Nettovægt: ca. 400 g/800 g.

Grønt: Rødløg, porrer, rapsolie, salt og peber. Nettovægt: ca. 250 g 500 g.

Kaperssauce: Hønsefond, piskefløde, kapers, maizena, salt og peber. Netteindhold: ca. 2,5/ 5 dl.

Holdbarhed:

• Levering 15. februar - bedst før 17. februar

• Levering 16. februar – bedst før 18. februar

• Levering 17. februar - bedst før 19. februar

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?